2 september 2024

Fryns, Family & Friends: Garden Spritz

Fryns, Family & Friends: Garden Spritz

September is aangebroken, en dat betekent een nieuw maandthema. Deze keer introduceren we met trots een eigen creatie: de Garden Spritz. Geen klassieke cocktail, maar een verfrissende, unieke drank die perfect is om de nazomer te vieren met familie en vrienden. Met smaken die de zomer omarmen, is deze spritz snel, eenvoudig en vooral heerlijk, zodat iedereen aan tafel kan genieten van het moment.

Garden spritz
garden spritz

Garden Spritz

Dit keer hebben we niet gekozen voor een twist op een bestaande cocktail, maar hebben we iets geheel nieuws gecreëerd. Een recept dat past bij onze filosofie: eenvoudig te maken, puur in smaak en toch complex met slechts een paar ingrediënten. Deze spritz is verfrissend, perfect in balans, textuurrijk en laag in suiker. Wist je dat onze Fryns alcoholvrije spirits helemaal geen suiker bevatten?

 

Fryns Nature Garden Spritz
Fryns Nature Garden Spritz

Wat heb je nodig?

Vul een mooi, feestelijk glas met ijsblokjes. Voeg je favoriete Fryns spirit toe, samen met de komkommersiroop, citroensap en gemberbier. Garneer met een takje munt en een stukje komkommer. De munt versterkt de frisheid en de natuurlijke smaken van Fryns, terwijl de komkommer extra aroma toevoegt en de heerlijke komkommersmaken in de cocktail/mocktail benadrukt.

Deze cocktail/mocktail met gemberbier is perfect in balans tussen fris, floraal, pittig en kruidig. Onze persoonlijke favoriet? De Fryns Nature Garden Spritz.

Prebatch fryns garden spritz
prebatch fryns garden

Prebatch voor gemak

Wil je niet voor elk glas opnieuw mixen? Geen probleem! Je kunt deze spritz eenvoudig in grotere hoeveelheden voorbereiden en presenteren in een mooie fles. Wij gebruikten onze favoriete water fles van Paveau.

Vermenigvuldig het recept met het aantal personen/mocktails dat je wilt schenken. Gebruik een maatbeker om de ingrediënten af te meten en meng ze in de fles. Zet de fles in de koelkast zodat de cocktail/mocktail goed gekoeld is wanneer je gasten arriveren. Plaats de fles op tafel met glazen, een ijsemmer en creatieve komkommergarnituren, zodat iedereen zelf zijn of haar Fryns Garden Spritz kan maken.

Maak zeker voldoende, dan kan jij de dagen nadien nog genieten van een heerlijke mocktail. Deze mocktail blijft zeker een week goed in de frigo.

Creatieve garnituren

Met komkommer kun je eindeloos variëren om je mocktail of cocktail een extra feestelijk tintje te geven.

  1. Gewone schijfjes: Snijd grote, dunne schijfjes en gebruik er een paar als garnituur.
  2. Rolletjes: Maak met een dunschiller slierten van komkommer en rol ze op. Dit geeft een speels en feestelijk effect.
  3. Komkommerbolletjes: Gebruik een meloenlepel om bolletjes uit de komkommer te steken. Leuk om toe te voegen aan een longdrinkglas tussen het ijs.

Ingrediënten voor de salade:

  • 1 ijsbergsla
  • 1 komkommer
  • 4 San Marzano tomaten
  • 1 grote rode ui (of 2 kleine)
  • 1 blok feta
  • Een bakje verse zwarte olijven in olie
  • Oregano
  • Zwarte peper

Dressing:

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, geplet
  • Sap van een halve citroen
  • Oregano
  • Zwarte peper

 

Bereiding: Doe de ijsbergsla in een kom. Snijd de komkommer en tomaten in stukjes en de rode ui in halve ringen. Voeg de olijven toe en leg de blok feta bovenop. Strooi oregano en zwarte peper over de salade. Voor de dressing meng je olijfolie met het citroensap, knoflook, oregano en peper. Giet dit over de salade.

Wij genoten van deze salade als maaltijd, gecombineerd met souvlaki en pitabrood.

Maak je mocktails en deze salade op voorhand klaar en je hebt geen werk meer op het moment dat je vrienden/familie aankomen.

Cocktail/mocktailworkshop

Wil je meer leren over het maken van mocktails en cocktails? Boek een workshop bij ons, waar we je meenemen in de basis van mixology en je handige tips en tricks mee naar huis geven. Zo zal je bij een volgende etentje zeker de show stelen met jouw cocktails en mocktails.

Vraag hier je offerte aan!